René de Gier prolongeert titel clubkampioen

1dfbfc3c-f495-4504-a949-829fd1bc0965

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

De clubkampioenschappen werden dit jaar gespeeld op vrijdagavond 26 april. Met 25 deelnemers was de opkomst prima. Toernooileider Holger had alle spelers verspreid over 2 klassen.

In de Senioren 2 werd er gespeeld in een 9-kamp gevolgd door knock-out rondes. Na een spannende strijd plaatsen Herman, Elsbeth, Bert en Tristan zich voor de halve finales. Waar Elsbeth in de poulefase nog van Herman had gewonnen, liep ze in de halve finale tegen de muur van Herman aan (door Holger ook wel de Hermuur genoemd). In de 2e halve finale een gelijkopgaande strijd tussen Tristan en Bert. In de vijfde game leek Tristan aan het langste eind te trekken, maar Bert vocht zich knap terug tot 10-10. In de verlenging bleek Tristan het koelst en boekte hij een plaats in de finale.

In de finale moest Tristan even op gang komen, eenmaal op stoom wist hij de muur van Herman vakkundig te slechten en daarmee de titel in de Senioren 2 klasse voor zich op te eisen!

De Senioren 1 startte met een tweetal poules. In poule A ging René (de Gier) wat moeizaam van start tegen Gerben, maar wist uiteindelijk overtuigend en zonder verliespartij de poule te winnen. Hans legde beslag op de 2e plaats. Gerben pakte verdienstelijk de 3e plaats maar was daarmee wel uitgeschakeld voor de halve finale.

In de poule B won René (Rietveld) de poule. Verrassend genoeg werden zowel Pim als Axel uitgeschakeld en kroonde Mark zich tot verrassing van de dag. Hij eiste de 2e plaats voor zich op en mocht het in de halve finale opnemen tegen René de Gier. De andere halve finale was ging tussen René Rietveld en Hans.

Beide halve finales gingen met 3-0 naar de René’s. De Gier won de eerste twee games overtuigend, in de derde game beet Mark goed van zich af en was hij dichtbij gamewinst. Uiteindelijk pakte René toch de winst met 12-10. In de andere halve finale waren de verschillen in de games minimaal. Op 10-6 in de derde leek het pleit beslecht, Hans toverde nog een paar trucs uit zijn hoge hoed en kwam terug tot 10-10. Daarna pakte René toch de game en plaatste zich dus voor de finale.

De finale ging tussen beide René’s en dat betekende op voorhand dat voor de vijfde keer op rij de titel van clubkampioen naar één van beide René’s zou gaan. In 2015 en 2018 won De Gier de titel, in 2016 en 2017 was Rietveld de sterkste SHOT-ter.

De finale begon met twee overtuigende games. De eerste was voor Rietveld, de tweede voor De Gier. In de derde game ontspon zich een spannende strijd, waarbij De Gier aan het langste eind trok. In de vierde game wist De Gier het karwei af te maken en daarmee prolongeerde hij zijn titel van clubkampioen van SHOT!