Uitwisseling Soest – Soest

4d6434f7-04c4-490c-a3ba-bf143c9a66f5

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Zaterdag vond de 2-jaarlijkse uitwisseling met Soest Duitsland plaats. Uiteraard was SHOT ook van de partij!

Het 2-jaarlijkse evenement vond deze keer in Nederland plaats. Op sportief vlak waren er uitwisselingen bij voetbal, hockey, basketbal, tafeltennis en volleybal.

Vanuit SHOT waren er twee teams geformeerd, net als bij onze partnervereniging TuS Jahn uit Soest Duitsland. Er werd gespeeld volgens het Duitse spelsysteem, wat inhoudt dat teams bestaande uit 4 spelers het tegen elkaar opnemen. In totaal 14 partijen, waarvan 2 dubbelpartijen en 12 enkelspelen.

De wedstrijden begonnen om 11:30u en duurden tot 15:00u, onderbroken door een lunchpauze. De wedstrijden speelden in een sportieve sfeer af. Een leerzame ervaring voor alle spelers omdat er tegen nieuwe spelers gespeeld werd, waarbij de spelers vaak even moesten wennen aan andere spelsystemen. Qua resultaat viel uiteindelijk een gelijkspel te noteren, het eerste team wist een overwinning te behalen. Het tweede team moest de winst echter aan de gasten uit Duitsland laten.

De dag werd op een gezellige wijze afgesloten met een barbecue waarbij alle teams van alle deelnemende sportverenigingen betrokken worden.