Jeugd bijt spits af in competitie

IMG_9688

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

De najaarscompetitie is begonnen! En, zoals wel vaker, bijt de jeugd het spits af. Niet eerder begon de jeugdcompetitie zo vroeg: zaterdag 7 september. En dat, terwijl de schoolvakanties (Midden-Nederland) pas op 2 september afgelopen waren. Veel SHOT-spelers kwamen daardoor niet goed getraind aan de start. Maar toch …

SHOT 1 – Hilversum 5:  4-6 (1e klasse)

In een nieuwe samenstelling trad het 1e aan tegen Hilversum. Alleen Jasper heeft ervaring op dit niveau. Toch verwachten we dat deze jongens minstens in de middenmoot gaan eindigen. Tegen het lastige Hilversum kwam dat er nog niet helemaal uit. Jasper tikte 2 punten binnen. Glenn lukte dat 1 keer en Trey bleef steken op het winnen van in totaal (toch wel) 4 games.

SHOT 2 – Hilversum 6:  1-9 (2e klasse)

Hier hebben we gewoon te maken met een valse start. Van het 2e verwachten we dat het bovenin mee gaat draaien in deze competitie, maar het gebrek aan training was hier duidelijk zichtbaar: een blamerende zeperd tegen Hilversum. Ron, Ruben en Quinten wonen geen potten, al waren ze er soms wel dicht bij. De eer werd gered via het dubbelspel.

SHOT 3 – Smash-W 1:  6-4 (4e klasse)

In een wedstrijd waarin de partijen zeer aan elkaar gewaagd waren, trok het jonge team van SHOT uiteindelijk aan het langste eind. Kevin was heel sterk op dreef en bleef ongeslagen. Sven (2) en Laurens (1) sloegen de andere punten binnen. Stiekem verwachten we dat ons 3e tot de betere teams blijkt te behoren in deze poule. We gaan het zien!

SHOT 4 – Hilversum 11:  6-4 (5e klasse)

Ook hier een nipte overwinning na een spannende en gelijk opgaande strijd. En dat zal vaker gaan gebeuren voor het 4e, dat we toch een plek in de middenmoot toedichten. Vandaag was Marlieke de topvrouw (van dit pure meisjesteam) met de maximale score. Maya kon goed volgen met 2 zeges en Isa had ronduit pech met haar debuut in de 5e klas; zij won maar liefst 5 games, maar geen wedstrijd! Dat gaat vast nog wel gebeuren.

SHOT 5 – UTTC 2:  7-3 (6e klasse)

Dit debutantenteam op 6e klasse niveau kwam goed uit de startblokken tegen UTTC. Lotte demonstreerde haar klasse als kopvrouw met de volle winst. Simcha won 2 keer fraai en Michael, met een zichtbare trainingsachterstand, bleef op 1 zege steken. Maar nu al lijkt wel zeker dat dit team het prima zal gaan doen in deze klasse. We zijn benieuwd!

SHOT 6 – Hilversum 12:  5-0 (Starters)

Bij de Starters heeft SHOT dit najaar weer grote ambities. Het 6e heeft met Aviël en Thomas al ervaring aan boord. Voor Job is dit zijn debuut. En de start was al meteen flitsend: een maximale overwinning, al moet gezegd worden dat Hilversum sterk tegenstand bood. Wat dit op gaat leveren? Afwachten natuurlijk, maar het 6e is sterk bij de Starters!

SHOT 7 – Smash-W 2:  5-0 (Starters)

Ook het 7e sloeg zijn tegenstander ‘zomaar’ met maximale cijfers van tafel. Voor het 7e rekenen we gewoon op een goede competitie, maar of de finalepoule gehaald gaat worden? Zeker is dat dit een mooie opsteker is en dat Melle, Rick en Lasse met goed spel een mooie start gemaakt hebben!