Prijzenfestival voor SHOT in Maasbracht!!

050272F7-1A5D-4EA6-9376-73E0370A3811

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Een ongekend succesvolle dag voor SHOT bij het Jeugdranglijsttoernooi. Maar liefst 3 1e prijzen werden mee terug genomen naar Soest!

Vandaag namen Laurens, Kevin, Isa, Lotte, Janneke en Marlieke deel aan het Jeugdranglijsttoernooi in Maasbracht. En ook de begeleiding was weer dik in orde. Maria, Marcel, Jasper en René zorgden voor de coaching, Esther en Ingrid waren erbij als supporters.

De meisjes pupillen kende ditmaal een 7-kamp. Met daarin 2 SHOT-ters: Isa en Lotte. Zij moesten vanzelfsprekend als eerste tegen elkaar. Isa won dit onderonsje en dat bleek de opmaat voor een mooie dag. Ook de 4 partijen daarna wist Isa overtuigend te winnen. Lotte moest in de 2e partij haar meerdere erkennen in trainingsmaatje Dominique Goossens (Almere United), maar daarna kwam ook Lotte op stoom. Tegen de nummer 1 geplaatst steeg ze boven zichzelf uit en wist heel knap haar eerste partij te pakken. De drie volgende partijen wist Lotte ook mooi te winnen en daarmee eindigde ze op een keurige 3e plaats. Isa moest het in de laatste partij opnemen tegen Dominique, die ook alle partijen nog had gewonnen. Een fraaie finale, waarbij de 5e game de beslissing moest brengen. Dit viel net de kant op van Isa die daarmee het Jeugdranglijsttoernooi op haar neem schreef en dus ook haar B-licentie verdiende.

Bij de jongens pupillen één SHOT-ter in actie. Laurens speelde in de poulefase in een 8-kamp. Een vol programma dus met 7 partijen. Laurens begon goed en won zijn eerste 2 partijen. Laurens liet fraaie rally’s en toonde aan dat hij goed vooruit gaat. Helaas zitten er op momenten toch nog te veel foutjes in het spel, wat hem ook een paar partijen kostte. Met 4 overwinningen en 3 nederlagen kon Laurens tevreden zijn over zijn optreden.

Kevin was de nummer 2 geplaatst bij de jongens welpen. De hordes in de poulefase werden eenvoudig genomen. In de halve finale had Kevin het moeilijk, vijf games lang was het een gelijkopgaande strijd. Kevin wist deze nipt met 11-9 in zijn voordeel te beslechten. In de finale een tegenstander die hij in de poulefase nog eenvoudig had verslagen. Dat dit niet altijd een voordeel is, werd duidelijk in deze partij. Een compleet ander beeld waarbij Kevin een paar keer langs de rand van de afgrond kroop. Uiteindelijk wist hij in de vijfde game de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Winst voor Kevin, een A-licentie voor hem en de 2e titel van de dag voor SHOT.

En ook bij de meisjes welpen was er SHOT succes. Janneke (3e geplaatst) won overtuigend 5 partijen in de poulefase. Marlieke liet ook direct haar vorm zien. Als 6e geplaatst wist ze nummer 1 en 3 geplaatst een hak te zetten en pakte net als teamgenoot Janneke de eerste plaats in de poule. Gunstig, want daarmee ontliepen de meiden elkaar in de halve finale. Marlieke zette haar goede vorm door en wist in 4 games te winnen. Janneke kwam er in de halve finale lange tijd niet aan te pas, maar nadat ze haar tegenstander had laten uitrazen, pakte ze in de 5e game gedecideerd de winst.

Een finale tussen twee teamgenoten. Een unicum voor SHOT. De spanning droop er vanaf het begin af aan vanaf. Tegelijkertijd wisten de Janneke en Marlieke een hoog niveau te halen en lieten ze mooie rally’s zien. Het bleef tot het laatst toe spannend. Marlieke bleef uiteindelijk het coolst en wist met 11-9 de winst te pakken. Dus ook voor Marlieke winst in het Jeugdranglijsttoernooi en daarmee ook een A-licentie.

Terugkijkend was het een super geslaagde dag voor SHOT. Drie keer een 1e prijs, en daarnaast ook nog een 2e prijs! Een uniek resultaat, maar ook zonder deze uitzonderlijke resultaten hebben we veel leuke en goede potten gezien waar we zien dat de spelers zich goed ontwikkelen. Al met al was het een zeer gezellige en geslaagde dag die bij die ene gele M hebben afgesloten.