Seniorencompetitie nadert climax

IMG_0281

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Er zijn nog 2 wedstrijden te gaan in de najaarscompetitie voor de senioren. En dan stijgt de spanning! Wie wordt er kampioen en wie gaat er degraderen? We inventariseren even de stand van zaken.

Trio

SHOT 1 – Woerden 2  7-3  1e klasse

Tegen ‘concurrent’ Woerden wordt een degelijke overwinning gescoord. Woerden wordt waarschijnlijk 2e, waar SHOT met afstand de lijst aanvoert. Volgende week kan (en zal) het kampioenschap binnengehaald worden, thuis tegen hekkensluiter Gispen. Slechts 4 punten zijn nodig! Tegen Woerden haalden René en Hans elk 2 punten binnen. Man-of-the-match was dit keer Axel met een fraaie hattrick.

SHOT 2 – Huizen 2  2-8  1e klasse

Tegen hoogvlieger Huizen had het 2e weinig in de melk te brokkelen. De degradatie is nu een feit. Rob en Paul wisten beiden nog een zege te boeken. Paul deed dat tegen Huizens ex-1e-team-speler André Rebel. Invaller Rowan kwam niet tot winst. Volgende week kan het 2e Huizen nog een dienst bewijzen door tegen koploper SVE goed te presteren. Huizen en SVE vechten om de titel.

SHOT 3 – Almeerspin 5  5-5  1e klasse

Tegen de concurrent voor de 2e plek werd een voorspelbaar gelijkspel behaald. Hier is de competitie al beslist; het 3e kan maximaal op de 2e plaats eindigen. Degradatie is al niet meer mogelijk. Pim en Sascha boekten beiden 1 winstpartij. René deed weer eens mee en was gelijk goed voor een hattrick.

Hilversum 10 – SHOT 4  4-6  3e klasse

In en tegen Hilversum tikte het 4e een uiterst nuttige nipte overwinning binnen. Daarmee blijft de wedren met concurrent (voor degradatie) Huizen helemaal op scherp staan. In de laatste wedstrijd treffen Huizen SHOT elkaar in Soest. Spanning ten top dus. Sebastiaan haalde 1 punt binnen, waar Elsbeth en Boris beiden knap 2 keer zegevierden.

SVE 12 – SHOT 5  6-4  4e klasse

Het 5e speelt een moeizame competitie. Het gemis van kopman Herman is voelbaar. De nederlaag tegen het heus niet sterke SVE bevestigt dit beeld. Handhaving lijkt geen echt probleem, maar daarvoor zal toch wel even de rug gerecht moeten worden. Bert pakte 2 solide punten; Gerrit bleef zonder punten. Sterk was de invalbeurt van Ton Roetman. Knap pakte ook hij 2 punten tegen SVE.

Over ’t Net 2 – SHOT 6  8-2  4e klasse

Het 6e is langzaam maar zeker helemaal naar onderen gegleden op de ranglijst in deze zeer pittige poule. Degradatie lijkt onafwendbaar (maar is nog geen feit!). Tegen de sterke Amersfoorters bleef de buit beperkt tot 2 punten, die behaald werden door Jan en Barend. George kon hieraan geen punten toevoegen.

ATC 5 – SHOT 7  6-4  4e klasse

Het 7e zit in een moordend spannende poule waarin nog 4 teams (waaronder het 7e) meedoen om het kampioenschap. Door de nipte nederlaag in Almere kwam ATC langszij. Per week wisselt de koploper. In deze razende roulette speelt het 7e de laatste wedstrijd thuis. Goede kans dat die beslissend is voor de titel. In Almere was vooral Tristan goed op dreef met 2 zeges. Joop en Jackie tikten beiden 1 punt binnen.

SHOT 8 – Gispen 6  5-5  5e klasse

Gispen doet nog mee voor de titel en liep dus stevige averij op tegen het beduidend lager geklasseerde 8e. Het geheim zat hem in het nu 2e optreden van Ruben, die weer ‘gewoon’ ongeslagen bleef. Harmen kon 1 punt toevoegen, maar Rick, vorige week nog goed voor 3 punten, had een off-day. Ondertussen heeft het 8e toch een aardige spurt gemaakt op de ranglijst, waardoor wellicht degradatie kan worden ontlopen.

 

Duo

SHOT 1 – Bunshot 1  2-3  1e klasse

In deze ongelofelijk spannende competitie zitten slechts enkele punten verschil tussen de koploper en de nummer-laatst. Elk punt is dan dus belangrijk. Jammer dus, als een dubbel dan verloren gaat, want het is bikkelen voor handhaving. Paul en Mark wonnen beide 1 partij.

Hilversum 3 – SHOT 2  1-4  2e klasse

Het 2e deed uitstekende zaken door directe concurrent voor degradatie, Hilversum, gedecideerd te verslaan. Handhaving heeft het nu helemaal in eigen hand. Rowan bleef omgeslagen. Reinier moest 1 tegenstander feliciteren.

Smash-W 2 – SHOT 3  4-1  4e klasse

Een lelijke zeperd in Woudenberg brengt het 3e in directe degradatie problemen. Er zijn, in deze poule, nu 4 teams die strijden tegen degradatie. Voordeel is dat het 3e de laatste 2 wedstrijden (beide tegen directe concurrenten!) beide thuis speelt. In Woudenberg redde Martin de eer. Gerrit bleef zonder winst.

VTV 6 – SHOT 4  2-3  4e klasse

Ook het 4e knokt tegen degradatie en sloeg dus een goede slag tegen het sterke VTV. Ook voor het 4e resten nog 2 thuiswedstrijden, maar dat is tegen zeer sterke tegenstanders! Knokken dus. Jurgen won 1 partij, waar Hans heel knap ongeslagen bleef.