SHOT 7 kampioen!

IMG_6357

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

De laatste dag van de (najaars)seniorencompetitie had voor de meeste teams geen spanning meer. De kaarten waren daar al geschud. Voor sommige teams spande het er nog om, worden we kampioen of degraderen we? Het 7e team uit de trio-competitie werd, tot de eigen verbazing, toch nog kampioen!

Trio

SHOT 1 – 1e klas

Het 1e was allang kampioen en moest tegen Huizen aantreden. Ondanks het feit dat Huizen tegen degradatie vocht, werd toch een verpletterende 10-0 gescoord. Een kampioen waardig. Op naar de Hoofdklasse! Martin, René en Axel haalden dit keer de punten binnen.

SHOT 2 – 1e klas

Voor het 2e de allerlaatste wedstrijd in de 1e klas. Voor tegenstander REGA stond er niets meer op het spel. En dat was te zien aan de strijdlust, waardoor het 2e, op de valreep, nog een royale winstpartij (8-2) mocht binnen harken. Gerben en Paul pakten elk 2 punten, waar Mark netjes ongeslagen bleef. Naar de 2e klas dus.

SHOT 3 – 2e klas

Tegen het al gedegradeerde SVE werd een zuinige 6-4 winst behaald. Maar er stond voor het 3e hier ook niets meer op het spel. Pim (2 keer, Patrick (1 keer) en Joris (3 keer) haalden de punten binnen voorn SHOT. Een keurige 2e plaats is het eindresultaat.

SHOT 4 – 3e klas

Hier droop de spanning ervan af. Tegenstander Huizen moest zich, ten koste van het 4e, proberen te handhaven en had daarvoor een 7-3 zege nodig. Een angstig spelend 4e werd naar een 3-6 tussenstand gespeeld. In de allerlaatste pot moest Elsbeth via winst handhaving veilig stellen. Dit lukte na een bevende 5e-gamer net! Daarmee werd toch de 4e plek vastgehouden en dus: 3e klas!

SHOT 5 – 4e klas

In deze poule stonden de plekken 2 tot en met 5 dicht bij elkaar. Degradatie was voor het 5e nog een risico. Dank zij een strakke 6-4 overwinning tegen Hoogland werd handhaving bereikt en zelfs nog de 2e plaats gepakt (ten koste van Hoogland). Martin was onverslaanbaar. Gerrit (2 en Bert (1) pakten de overige punten.

SHOT 6 – 4e klas

Het reeds gedegradeerde 6e verliet met een nipte nederlaag tegen de collega’s van Overhees de 4e klas. De tranen om de degradatie waren allang weer opgedroogd. Barend en Jan gaven met elk 2 winstpunten goed partij. George kwam helaas niet tot winst.

SHOT 7 – 4e klas

Ja, er waren kansen op het kampioenschap, maar concurrent ATC had, met de wedstrijd tegen degradant Hilversum voor de boeg, veel beter kansen dan het 7e tegen (ook concurrent) REGA. Dus de kansen leken klein. Door een uitgekiende opstelling, waardoor ‘breek’ partijen gelijk in het begin vielen en ook gewonnen werden door het 5e, was de tegenstand na het dubbelspel gebroken (REGA had immers minstens 7-3 winst nodig). Het 5e bleef scherp, want ATC bleek tegelijkertijd ook alles te winnen. Er ontstonden nog enkele zeer spannende momenten (Jackie ging door het oog van de naald), maar alle potten vielen naar SHOT. Een 10-0 eindstand dus. Net genoeg om ATC (ook 10-0 winst) voor te blijven. Kampioen dus! Gefeliciteerd! Tristan, Joop en Jackie dus ongeslagen. Op naar de 3e klas!

SHOT 8 – 5e klas

Het 8e was al uitgespeeld en werd 5e in de poule.

 

Duo

SHOT 1 – 1e klas

Ook hier veel teams dicht bij elkaar. Voor handhaving had het 1e toch wel 3 punten nodig. Gispen kon kampioen worden en ging dus voluit. Een 4-1 zeperd was voor SHOT het resultaat en daarmee een 5e plek op de ranglijst. Of dat degradatie oplevert is nu nog onzeker. Het punt werd gered door Mark. Gerben bleef met lege handen achter.

SHOT 2 – 2e klas

Het 2e was vrij deze week en bleek vorige week al de laatste wedstrijd in deze samenstelling gespeeld te hebben. Met een mooie 3e plek als besluit.

SHOT 3 – 4e klas

Ook hier was het billenknijpen voor SHOT. Het 3e mocht niet verliezen van concurrent Veenland om het vege lijf te redden. Dat lukte in een zinderende wedstrijd waarin Gerrit in zijn allerlaatste competitiewedstrijd de buit moest veilig stellen. En dat lukte! Gerrit sloot ongeslagen zijn carrière af en Martin won 1 keer: 3-2. Een 4e plaats dus en handhaving.

SHOT 4 – 4e klas

In feite stond de 5e plek al vast, ongeacht het te behalen resultaat in de laatste wedstrijd. Het al veilige HTTC maakte er een serieuze pot van en tikte het 4e gedecideerd van tafel: 1-4. Hans moest zijn tegenstanders feliciteren. Jurgen redde de spreekwoordelijke eer. Of dit degradatie betekent is nog onzeker.