Koen Houtgast wint ook het jeugdtoernooi van de Open Soester!

IMG_0952

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Na zijn sensationele overwinning bij de Senioren 2 klasse op zaterdag, zette Koen vandaag zijn goede vorm voort in het jeugdtoernooi van de Open Soester.

Koen zal tevreden terug kijken op het eerste weekend van januari. 16 partijen gespeeld in 2 dagen, en ook 16 overwinningen. Een puike prestatie! In de finale van de Jeugd 1 klasse was hij vandaag te sterk voor Jurre de Bree. Het was de 2e ontmoeting vandaag tussen beide spelers, ook in de poulefase waren zij elkaar tegenkomen. Ook in de 1e partij trok Koen aan het langste eind. Waar het in de poulefase 3-1 werd, ging de winst in de finale met 3-0 naar Koen. In de halve finale had Koen Anouk van de Boom met dezelfde cijfers opzij gezet. En ook Jurre was met een 3-0 overwinning, op Anuar Behari in zijn geval, doorgedrongen tot de finale.

Bij de Jeugd 2 was de spannendste wedstrijd de halve finale tussen Thom Bleeker (Hoogland) en Armel Hendriks (TTVN). Armel wist zich in de 5e game terug te knokken van een 7-2 achterstand en de sleepte de fel begeerde finaleplaats uit het vuur. Daarin moest hij echter het onderspit delven tegen een ontketende Jayno Abdul. Na vorig jaar 2e te zijn geworden, ging Jayno er deze keer dus vandoor met een eerste prijs!

Bij de Jeugd 3 zagen we veel spannende partijen. Melanie Strookman (TTVN) moest in de halve finale tot het uiterste gaan om Marlieke de Gier van zich af te schudden: 3-2. Nick Ketzer (Almere United) had minder energie nodig om de finale te bereiken: hij won met 3-0 van Lucian Jonker (Tempo Team). In de finale waren er vijf games nodig om het pleit te beslechten. Nick wist zijn zenuwen het beste in bedwang te houden en sleepte de overwinning binnen. Voor TTVN zat het in de finales niet mee vandaag. Drie finaleplekken, maar geen van de drie werd omgezet in een 1e plaats.

De Jeugd 4 was een feestje voor SHOT. De 4 halve finalisten waren allemaal SHOT-ters. Lotte wist met 3-1 van Nick te winnen. Lasse was in een onderonsje met de Job de sterkste. In de finale was het nagel bijten, beide spelers waren best een beetje zenuwachtig. Lotte liet zien over iets meer ervaring te beschikken en won de finale met 3-1!

Na de prijsuitreiking werd het Open Soester afgesloten en kijken we wederom terug op een geslaagd weekend!

De uitslagen van de knock-out rondes vind je via hieronder. Foto’s ┬ávan het toernooi vind je op Google Photos.