Corona

Corona

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Update zomer 2022

Op dit moment zijn er geen Coronamaatregelen van toepassing. 

Update 27 januari 2022

 • De trainingen vinden weer plaats volgens het standaard schema.
 • Als je niet aan het sporten bent, draag je een mondkapje en houd je 1,5m afstand. 
 • Competitiewedstrijden zijn weer mogelijk en zijn niet gebonden aan de eindtijd van 22:00u. 
 • Na 22:00u is er geen publiek meer aanwezig in de accommodatie. Dit geldt ook voor teams die klaar zijn met hun wedstrijden. 
 • De kantine is tijdens de seniorencompetitie voor afhalen. 
 • Voor het betreden van de accommodatie is een Corona Toegangsbewijs voor iedereen die 18 jaar of ouder is. 
 • Voor het plaats nemen in de kantine is een Corona Toegangsbewijs nodig voor iedereen die 13 jaar of ouder is.
 • Kleedkamers, toiletten en douches zijn voor iedereen toegankelijk ongeacht het tijdstip. 
 • Wil je meer details lezen m.b.t. de laatste regels dan kun je naar onderstaande link.

Update 29 November 2021

Na de persconferentie van afgelopen vrijdag (26 november) zijn er forse maatregelen genomen die ons als sporters helaas hard raken gedurende (tenminste) de komende 3 weken. Om jullie duidelijk te informeren over deze maatregelen en enkele andere zaken volgen hieronder diverse mededelingen.

 • Er geldt een sluitingstijd voor alle binnen- en buitensportsportaccommodaties tussen 17:00 en 05:00 uur. De kantine is na 17:00 uur gesloten. Afhalen heeft in ons geval na 17:00 uur geen toegevoegde waarde.
 • Indien SHOT overdag open is zal in de kantine aangegeven worden of deze open is voor afhalen of dat je ook in de kantine kunt zitten. Dit kan per dag verschillen.
 • Amateursport (wedstrijden en trainingen) is tussen 17:00 en 05:00 uur niet meer toegestaan. SHOT is dus na 17:00 uur gesloten. Meerdere trainingen, vrijspeelmomenten en competities komen hiermee te vervallen. De jeugdcompetitie wordt wel gewoon afgemaakt dit najaar.
 • Op dit moment zijn we de mogelijkheden aan het verkennen bij de Gemeente Soest om enkele speelmomenten te vervroegen. We zijn er heilig van overtuigd dat blijven sporten een goede bijdrage is om gezond te blijven, ook in deze periode. Tafeltennis kunnen we als veilige sport aanbieden. Vanzelfsprekend zal het aanbod beduidend minder zijn de komende weken.
 • Het moeten tonen van het CTB (Corona Toegangs Bewijs) blijft nodig op de momenten dat SHOT wel open is. Dit geldt voor 18 jaar en ouder. Niet vergeten dat ook om je legitimatie gevraagd kan worden.
 • Bij verplaatsing binnen een locatie waar een CTB geldt, is het dragen van een mondkapje verplicht. De 1,5 meter afstand geldt in de sportkantines. Dit heeft effect op het aantal bezoekers. Er kunnen minder mensen binnen zijn.
 • De komende 2 weken waren diverse momenten gepland om het nieuwe SHOT shirt te passen. Deze vervallen ook deels. Houd de mail in de gaten voor de nieuwe data. De bestelling voor nieuwe shirts moet nog steeds binnen 2 weken de deur uit.
 • Tijdens het sporten zelf gelden er geen beperkingen.
Wij hopen jullie over enkele weken positiever nieuws te kunnen brengen maar het is echt afwachten. Tevens zullen we dan ook meer weten over wat we in december en januari mogen verwachten aan mogelijkheden. Later deze week kunnen er nog mededelingen volgen die specifieke onderwerpen betreffen of voor specifieke doelgroepen bestemd zijn.
 
Tot slot, ook nu blijft gelden dat we van elkaar mogen verwachten dat eenieder met respect met de ander om blijft gaan. Laten we binnen de mogelijkheden het beste ervan maken.

Update 19 november 2021

Afgelopen week is een aantal aanvullende maatregelen afgekondigd door de Overheid. Vanzelfsprekend vinden wij het spijtig dat iedereen hier hinder van gaat ondervinden maar we kunnen als sportvereniging helaas niet anders dan hierin meegaan, zodat we op zijn minst jullie nog kunnen laten sporten. Voor de duidelijkheid staan hieronder de belangrijkste maatregelen die jullie moeten weten.

 • De zaal is de komende weken geopend voor sporters en hun begeleiding, de organisatie op locatie die nodig is voor begeleiding van de activiteiten en vrijwilligers die op dat moment voor de vereniging actief zijn. Ouders (van bezoekende jeugdteams) die als chauffeur optreden vallen ook onder deze categorie.
 • Voor het publiek is de accommodatie tijdelijk niet toegankelijk. Dat houdt dus tevens in dat je na de training en competitie de zaal dient te verlaten. Helaas is de gezellige 3e helft niet mogelijk.
 • Na 20.00 uur mag de kantine open blijven voor afhalen (consumpties worden genuttigd op de tribune). Voor 20.00 uur zal de kantine naar alle waarschijnlijkheid ook alleen beschikbaar zijn voor afhalen. Per dag kan dit, indien de situatie hierom vraagt, herzien worden. Denk bijvoorbeeld aan de PingPongPower groep op de zaterdagochtend waarbij jonge kinderen voor het eerst aanwezig zijn. Ouders mogen dan in de kantine plaats nemen.
 • Een coronatoegangsbewijs en identificatie is verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar die gebruik maakt van de sportlocaties. Het coronatoegangsbewijs wordt bij de ingang gecontroleerd.
 • De aanwezigen mogen op de tribune tussen training en wedstrijd door iets nuttigen.
 • Blijf vooral sportief en begripvol naar elkaar, dan kunnen we het naar omstandigheden zo gezellig mogelijk maken.

 

Update 5 november 2021

In de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus heeft de regering op 2 november nieuwe maatregelen aangekondigd.

Voor ons als sportvereniging gelden vanaf zaterdag 6 november de volgende regels:

 • Bij het betreden van de sportlocatie geldt dat een Corona Toegangsbewijs (CTB) verplicht is voor personen vanaf 18 jaar. Dit geldt voor sporters én publiek.
 • De verplichting van het Corona Toegangsbewijs (CTB) geldt niet voor:
  • Personen tot 18 jaar
  • Personen met een functie in sportaccommodatie, zoals trainers, coaches en vrijwilligers.

Daarnaast, en wellicht nog belangrijker, blijven de basisregels van kracht:

 • Blijf altijd thuis bij klachten en laat je testen!
 • Houd 1,5m afstand van elkaar.
 • Gebruik je gezonde verstand, geef ruimte aan elkaar en respecteer elkaar.
 • Desinfecteer je handen als je het gebouw binnenkomt en wanneer je het gebouw verlaat.

De nieuwe maatregelen hebben voor ons als vereniging vervelende gevolgen. We zullen iedereen van 18 jaar en ouder die het gebouw betreedt, moeten controleren. Trainingen voor de jeugd kunnen we zonder controles uitvoeren, omdat er enkel trainers aanwezig zijn en spelers onder de 18 jaar. De aanwezigheid van ouders is dus tot nader order helaas niet gewenst! Alleen halen en brengen!

Mensen die naar binnen willen en die niet aan het bovenstaande kunnen voldoen, kunnen we dan helaas niet toelaten. Wij willen heel duidelijk hierin zijn: dit is niet onze keuze om zo te (moeten) handelen, maar wij hebben als bestuur en vereniging de plicht om de wet te volgen en ons aan de regels te voldoen.

 

Noot: bekijk ook het protocol Verantwoord Sporten op de site van de NTTB.

 

Update najaar 2021

De basismaatregelen blijven we onder de aandacht brengen:

 • Blijf altijd thuis bij klachten en laat je testen!
 • Houd 1,5m afstand van elkaar
 • Gebruik je gezonde verstand, geef ruimte aan elkaar en respecteer elkaar
 • Desinfecteer je handen als je het gebouw binnenkomt en wanneer je het gebouw verlaat.

De ontmoetingsruimte is in principe geopend, maar in de twee weken na het ingaan van de nieuwe maatregelen op 25 september is de ontmoetingsruimte alleen beschikbaar als afhaalhoreca. Het bestuur bekijkt de komende weken hoe verder invulling gegeven kan worden aan de nieuwe maatregelen. Voor nu geldt dus dat je een drankje en wat eten kan halen in de ontmoetingsruimte en dat je dit met je medespelers en tegenstanders in de speelzaal kan nuttigen. Houd rekening met elkaar en gelieve wel je afval, glazen etc. terug te brengen naar de kantine. De kantine sluit bij de seniorencompetitie 1 uur na de laatst gespeelde wedstrijd.

————————————

Update 19 mei

Vanaf 19 mei is SHOT weer geopend. De leden zijn per mail geïnformeerd over de heropening.

Voor de senioren geldt dat reserveren verplicht is, dit gaat via de PingPongBaas. Lees ook het artikel met nadere informatie over het gebruik van de PingPongBaas.

De basismaatregelen blijven we onder de aandacht brengen:

 • Blijf altijd thuis bij klachten!
 • Houd 1,5m afstand van elkaar
 • Gebruik je gezond verstand, geef ruimte aan elkaar en respecteer elkaar
 • Desinfecteer je handen als je het gebouw binnenkomt en wanneer je het gebouw verlaat.

Van toepassing is het ook het Protocol Verantwoord Sporten van NOC/NSF, d.d. 12 mei 2021

————————Informatie najaar 2020

Ook bij SHOT gelden diverse maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan.

Naar aanleiding van de persconferentie van 13 oktober is de competitie stil gelegd.

Als je komt vrij spelen, dan dien je je in te schrijven. De link naar het inschrijfformulier vind je altijd in het bericht met het programma van de komende week. Voor trainingen hoef je je niet in te schrijven omdat bekend welke spelers in welke trainingsgroep zitten.

De volgende punten kunnen we niet genoeg blijven benadrukken:

 • Blijf altijd thuis bij klachten!
 • Houd 1,5m afstand van elkaar
 • Gebruik je gezond verstand, geef ruimte aan elkaar en respecteer elkaar
 • Desinfecteer je handen als je het gebouw binnenkomt en wanneer je het gebouw verlaat.

De Afdeling Midden heeft een speciale Coronaprotocollen pagina, hier staan de protocollen van allen verenigingen in de afdeling. Neem deze door vóór je naar een uitwedstrijd gaat!

Berichtgeving van de NTTB, d.d. 14 oktober 2020
“Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren komen er nieuwe maatregelen voor sport. In het kort zijn de spelregels voor het sporten [met een aanvulling voor tafeltennis] vanaf 14 oktober 22:00 uur:

 • Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden. [Voor tafeltennis betekent dat: geen dubbel meer spelen!]
 • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. [Kinderen in deze leeftijdsgroep mogen wel dubbel spelen!]
 • Voor binnensporten geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte.
 • Er worden geen competitiewedstrijden gespeeld. [De competitie wordt per direct uitgesteld!]
 • Voor topsporters gelden uitzonderingen. [De definitie topsporters is al eerder dit jaar gegeven. Het gaat hier om sporters met een A-status en selectiestatus. De Tafeltennisbond maakt detailafspraken met NOC*NSF en het CTO Papendal].
 • Publiek bij sport is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.