Melle Nederlands kampioen bij de Jongens Onder 11

IMG_5008

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Bij de Nederlandse Jeugdkampioenschappen in Groesbeek heeft Melle Maathuis de Nederlandse titel bij de Jongens Onder 11 voor zich opgeëist. Een geweldige prestatie van dit jonge talent! Gefeliciteerd Melle!


In het weekend van 14 en 15 Mei vonden de Nederlandse Jeugdkampioenschappen plaats. Op zaterdag kwamen 3 SHOT-ters in actie bij het B-toernooi. Op zondag was het A-toernooi en daar deden 6 SHOT-ters mee om de prijzen.  Het was een mooi weekend waarin goed werd gepresteerd en ook weer veel is geleerd voor de toekomst. Een overzicht:

Zaterdag, 14 mei – B-licenties

Jasper speelde een goed toernooi bij de JO17. In een zeskamp kwam hij tot 3 overwinningen en 2 nederlagen. Helaas ontstond er een driehoekje en moesten er zelfs punten geteld worden. Helaas voor Jasper leidde dit tot een derde plek en daarmee was hij uitgeschakeld. Desondanks een prima toernooi gespeeld!

Isa had een zevenkamp bij de MO15. Een pittige poule. Isa weerde zich kranig, ook tegen de topspeelsters in de poule en maakte het iedereen lastig. In de één na laatste wedstrijd van de dag werd een fraaie overwinning geboekt. Daar bleef het helaas bij, maar ook voor Isa geldt dat ze een prima toernooi heeft gespeeld.

Jip zorgde voor de uitschieter van de dag. Als vijfde geplaatst in zijn poule bij de JO17 wist hij op fraaie wijze de tweede plaats te behalen op basis van 5 overwinningen en 1 nederlaag. En dat betekende een plaats in de kwartfinale! Daar kwam hij er echter niet aan te pas en moest na drie games zijn tegenstander feliciteren.

Zondag, 15 mei – A-licenties

Op zondag kwamen de A-spelers in actie. Naast het enkelspel speelden zij ook in het dubbel.

We beginnen met de topprestatie van de dag. Bij de JO11 wist Melle namelijk de titel Nederlands kampioen voor zich op te eisen!! De dag begon voor Melle nog slecht, met een nederlaag in de eerste partij. Hij wist zich echter knap te herstellen en in de laatste wedstrijd sleepte hij de felbegeerde titel in de wacht. Knap gedaan Melle! In het dubbelspel wist Melle, samen met Tim van Red Stars, beslag te leggen op de 2e plaats. Kortom, Melle ging met 2 bekers naar huis!

Kevin speelde nog wat stroef in de poulefase bij de JO13. Hij legde beslag op de tweede plaats en dat was voldoende voor plaatsing voor de halve finales. Daarin kwam Kevin met 0-2 achter, maar toen kwam Kevin vol op stoom. Met zeer fraai spel wist hij een vijfde game eruit te slepen en die trok hij op overtuigende wijze naar zich toe. In de finale kwam hij er echter niet aan te pas en moest hij genoegen nemen met de tweede plaats. Ook bij het dubbel was de tweede plaats, samen met Coen van Essentia, het eindresultaat. Prima prestaties van Kevin!

Janneke en Marlieke kwamen beide in actie bij de MO13. Janneke begon sterk met een goede overwinning in de eerste wedstrijd. Daarna haperde motor enigszins waardoor Janneke uiteindelijk bleef steken op de vierde plaats in haar poule, en daarmee was uitgeschakeld. Marlieke speelde een sterke poulefase. De twee spannende wedstrijden tegen de concurrentes werden beide gewonnen en daarmee was Marlieke poulewinnaar. In de halve finale moest Marlieke haar meerdere erkennen in  haar tegenstander en daarmee was de derde plaats haar deel. In het dubbelspel bleven Janneke en Marlieke steken in de halve finale.

Koen kon bij de JO15 zijn plaatsing (4/6) niet waarmaken. In de poulefase streed hij voor wat hij waard was, maar wist helaas niet tot een overwinning te komen. In het dubbelspel ging het beter. Daarin pakte hij met Teun van Hilversum het zilver.

Tot slot kwam Luuk in actie bij de JO17. Hij wist het zijn tegenstanders behoorlijk lastig te maken. Zijn teller bleef steken op 1 overwinning en daarmee was ook hij uitgeschakeld. Aangezien Luuk niet in het dubbelspel uitkwam, was zijn toernooi hiermee ook voorbij.

Het was een lang en mooi weekend voor de SHOT-ters waarin mooie resultaten zijn behaald. Nog even op een rijtje:

Enkelspel
Melle Nederlands Kampioen bij JO11.
Kevin 2e bij JO13
Marlieke 3e bij MO13

Dubbelspel
Melle 2e bij JO11
Kevin 2e bij JO13
Koen 2e bij JO15

Dank aan alle coaches en supporters die meegingen naar Groesbeek. Komende twee weken treffen we de laatste voorbereidingen voor het volgende grote toernooi: de NJM finale!