Marlieke wint NJM bij de Meisjes Onder 13!

80E0E50C-F255-4ABC-941F-D95D3C21FE06

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Afgelopen weekend werd in Panningen de NJM finale gespeeld. Voor SHOT kwamen 6 spelers in actie, een unicum in de historie van SHOT!

Jongens onder 11 – Melle

Als kersvers Nederlands kampioen had Melle zich ook geplaatst voor de NJM finale en begon hij als één van de favorieten aan de finale. Op zaterdag opende Melle goed met 5 opeenvolgende overwinningen. Bij de laatste partij van de dag ging Melle helaas onderuit en moest hij een nederlaag incasseren. Op zondag pakte Melle de draad weer goed op door zijn eerste twee partijen te winnen. In de twee partijen die volgden ging het mis wat betreft de podiumkansen voor Melle, twee nederlagen betekende dat het podium uit zich raakte. Een winst in de slotpartij bracht daar geen verandering meer in. En daarmee eindigde Melle op een vierde plaats, en helaas dus net naast het podium. Desalniettemin prima spel laten zien en ook weer een bewijs dat Melle bij de top van zijn leeftijd behoort.

Jongens onder 13 – Kevin 

Voor Kevin begon het toernooi op vrijdag met de uitreiking van de titel van Nederlands kampioen. In de uitslag van het NJK van twee weken geleden moest een correctie worden aangebracht omdat 1 speler niet gerechtigd was om mee te spelen met het NJK. En kreeg Kevin dus uiteindelijk de titel van Nederlands kampioen toegewezen, zowel in het enkelspel als het dubbelspel. De finale van de NJM verliep voor Kevin vergelijkbaar met die van Melle. Een serie goede overwinningen, maar tegen de grote concurrenten in deze klasse moest Kevin deze keer helaas het onderspit delven. En dat betekende voor Kevin ook de vierde plaats.

Meisjes onder 13 – Janneke en Marlieke

De finale begon op zaterdag voor Janneke en Marlieke, teamgenoten en vriendinnen, met hun onderlinge wedstrijd. Er ontspon zich een fraai gevecht tussen beide meiden waarin de meiden het beste in elkaar naar boven brachten. De partij resulteerde uiteindelijk in een 3-1 overwinning voor Marlieke. Voor Janneke was dit de enige nederlaag op zaterdag, Marlieke bleef de eerste dag ongeslagen.

Op zondag kwamen de meiden de concurrenten in deze klasse tegen. Marlieke ging met 12-10 in de vijfde game onderuit in haar 9e partij. Door overwinningen in de laatste twee partijen op de directe concurrenten wist Marlieke op onderling resultaat de eindoverwinning in deze klasse te pakken. Een fantastische prestatie!

Ook Janneke liet zondag goede resultaten zien. Hoewel door een tweede nederlaag op zondagochtend het podium uit beeld dreigde te raken, werden de kansen hersteld door een knappe zege in partij 10 (na 0-2 achter). Helaas viel Janneke in de laatste partij toch net buiten het podium. Maar een vierde plaats is zonder meer een uitstekende prestatie!

Jongens onder 15 – Koen

Bij de Jongens Onder 15 was er een fraaie podiumplaats voor Koen. Koen speelde op vrijdag de halve finale waarbij het zich overtuigend plaatste voor het finaleweekend. Gedurende de finale liet Koen degelijk en prima spel zien. Tegen de twee sterkste spelers kwam Koen weliswaar tekort, maar alle andere partijen waren prima in orde en resulteerden in overwinningen. Een mooie bronzen plak dus voor Koen!

Jongens onder 17 – Luuk

Ook Luuk moest zich via de halve finale op vrijdag plaatsen voor het finaleweekend. Op vrijdag bleef Luuk ongeslagen en wist zich dus overtuigend te plaatsen voor de finale. Tijdens de finale liet Luuk 5 overwinningen noteren en moest hij 6 nederlagen incasseren. Een prima resultaat. Doordat het veld dicht bij elkaar zat en er veel zogenaamde ‘driehoekjes’ waren, resulteerde dit in een 9e plaats. Iets lagen dan je zou verwachten met 5 overwinningen. Desalniettemin prima gespeeld en de 5 overwinningen waren prima in orde.

Tot slot

Het weekend vormde een mooi hoogtepunt in het seizoen. 6 spelers in de finale was een unieke prestatie voor SHOT. En daarbij 2 podiumplaatsen met Marlieke op de 1e plek en Koen op de 3e plek werden er uitstekende resultaten geboekt. Daarnaast was SHOT weer met een grote groep aanwezig, iedere speler had een eigen coach en daarnaast waren er diverse supporters aanwezig om de spelers en coaches te ondersteunen. We kijken terug op een fantastisch weekend waar nog lang over nagepraat zal worden. Dank aan iedereen die hier aan bijgedragen heeft.