Kevin en Marlieke actief bij Euro Minichamps

IMG_6456

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Dit weekend werd in Schiltigheim (Straatsburg) de Euro MiniChamps gespeeld. Dit is een soort Europees kampioenschap voor spelers in de leeftijdscategorie Onder-13 en Onder-11. Kevin (als enige Nederlander bij de jongens) en Marlieke (1 van de 4 meiden van Nederland) waren uitgenodigd om aan dit toernooi deel te nemen.

Op vrijdag wisten beide SHOT-ters als derde te eindigen in de eerste poulefase. Daarmee plaatsten zij zich voor de tweede poulefase op vrijdagmiddag. Er werd goed gespeeld, maar het niveau in de andere landen ligt over het algemeen een stuk hoger dan in Nederland. Zowel Marlieke als Kevin werden in deze fase uitgeschakeld in het hoofdtoernooi.

Op zaterdag gingen ze beide verder in de Consolation (troosttoernooi). Kevin speelde in een zeskamp, hij wist 2 partijen te winnen. Een prima prestatie! Marlieke trad aan in een vijfkamp en daarin wist zij knap 3 partijen te winnen. Met de 2e plaats plaatste Marlieke zich voor de knock-out fase van de Consolation. De eerste partij van de Consolation werd echter het eindstation voor Marlieke, een speelster uit Moldaviƫ bleek sterker.

Al met al kijken beide SHOT-ters terug op een goed toernooien een mooie ervaring!