Jip wint de clubkampioenschappen!

IMG_6556

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Op zaterdag 3 september werden de jaarlijkse clubkampioenschappen voor de senioren gespeeld. Na een afwezigheid van twee jaar was het natuurlijk mooi dat we eindelijk dit toernooi weer konden spelen.

Senioren 1

In de senioren 1 klasse was er een sterk deelnemersveld met 16 spelers, waarbij ook de spelers van het eerste jeugdteam meespeelden. Er werd gestart met 4 poules van 4, dit was vooral bedoeld om in het toernooi te groeien en de indeling voor de knock-out fase te bepalen. In de poulefase liet Jip al direct zien dat hij goed in vorm was door te winnen van Mark, Martin en Pierre.

Bij de laatste 16 ging regerend clubkampioen Ren√© (de Gier) in een spannende wedstrijd onderuit tegen zijn oud-teamgenoot Henri. Henri werd op zijn beurt uitgeschakeld door Martin, z’n andere oud-teamgenoot. Djermo en Pierre leverden o0k een spectaculair gevecht af waarin Djermo uiteindelijk de winnaar bleek. In de halve finale nam Martin het op tegen Djermo. Een mooie partij waarin de heren weinig voor elkaar onder deden. Martin wist uiteindelijk de partij uit het vuur te slepen door de 4e game met 16-14 te winnen.

De jeugdige garde zat vooral in de andere helft van het speelschema. Luuk en Jurre werden uitgeschakeld in de kwartfinale. In de halve finale speelden teamgenoten Jip en Koen tegen elkaar. Jip was hierin het meest constant en plaatste zich via een 3-1 overwinning voor de finale. In de finale ontspon zich een mooi gevecht tussen het jeugdige talent Jip en oud-gediende Martin. Jip bleek vandaag echter een onneembaar horde. Met gedegen en nagenoeg foutloos spel werd Jip clubkampioen bij de senioren!! Een geweldige prestatie. En daarnaast ook een unicum want Jip is de eerste speler die tegelijkertijd zowel clubkampioen bij de jeugd als bij de senioren is.

Senioren 2

In de senioren 2 klasse deden 8 spelers, waaronder ook een drietal jeugdige spelers: Kevin, Marlieke en Janneke. Zij namen het op tegen Holger, Sebastiaan, Patrick, George en Ted.

In deze klasse werd een 8-kamp gespeeld. Overigens een groot aantal materiaalspelers en verdedigers in deze poule. Tot de laatste ronde hadden Holger en Kevin beide nog al hun partijen gewonnen. Zij speelden hun laatste wedstrijd daarom als finale, gelijktijdig met de finale van de Senioren 1. Kevin  bleek het poppenspel van Holger goed onder de knie te hebben. Hij wist de wedstrijd overtuigend naar zich toe te trekken!