Uri Eugenio wint Open Soester 2023!

IMG_7608

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Na een afwezigheid van twee jaar konden we eindelijk weer de Open Soester organiseren. In de finale van de senioren 1 kwamen Uri Eugenio (Amsterdam ’78) en Jurre de Bree (TTVN/SHOT) tegen elkaar. Uri wist met een 3-0 overwinning de titel naar zich toe te trekken en werd daarmee de opvolger van John van Spengen als Open Soester kampioen!

Hieronder een verslag per categorie. Voor een overzicht van de uitslagen van de knock-out rondes, klik je hier.

Senioren 1

In de senioren 1 lieten de jeugdige spelers Luuk, Koen, Jip en Jurre dat ze klaar zijn voor de stap richting de senioren. In de kwartfinale moesten teamgenoten Jurre en Luuk tegen elkaar, dat werd een duidelijke overwinning voor Jurre. In de halve finale zorgde Jurre voor een absolute stunt door de als eerste geplaatste Timon Priem met een duidelijke 3-0 overwinning naar huis te sturen.

In de andere helft van het schema haalde Jip de halve finale door Rens Boer overtuigend met 3-0 te verslaan in de kwartfinale. Datzelfde deed Uri bij Laurens van den Brink. In de halve finale trok Uri zijn sterke spel door met 3-0 te winnen van Jip. En ook in de finale was Uri ongenaakbaar. Ook Jurre werd het slachtoffer van de dadendrang van Uri. Uri  overtuigde wederom en pakte de titel in de Open Soester!

Senioren 2

In de Senioren 2 ging men na de poulefase direct door naar de halve finale. Gerben van Dalen wist hierin overtuigend te winnen van Marijn Docter en Mark Lina deed datzelfde tegen Armel Hendriks. Dat betekende een finale tussen teamgenoten en vrienden Mark en Gerben. Bij de tijd dat de finale begonnen, was de mist van de vorige avond bij beide heren inmiddels goed weggetrokken en maakten ze er een mooie finale van. Daarin trok Gerben aan het langste eind en eiste daarmee de winst in de Senioren 2 klasse voor zich op. Mooi detail natuurlijk dat Gerben met zijn bedrijf Gerb Recruitment als sponsor zich had verbonden aan het toernooi en zichtbaar was op het speciale Open Soester shirt.

Senioren 3

Bij de Senioren 3 zagen we diverse spannende partijen. De halve finale tussen Wayne Plaxton en Christiaan Zouthout was een ware kraker. Christiaan had zijn zenuwen het beste in bedwang en wist via een 3-2 zege de finale te bereiken. Ook Harm Rekers en Jeffrey van Riebeck maakten in de andere halve finale een mooie strijd van. Deze werd uiteindelijk beslecht in het voordeel van Harm. In de finale moest Christiaan even zoeken naar de juiste strategie tegen Harm. Toen hij die had gevonden, wist hij de wedstrijd met 3-1 in zijn voordeel te beslechten.

Senioren 4

In de finale van de Senioren 4 stonden Fred Buijs van Disnierats en Kamil Klapinski (Genemuiden) tegen over elkaar. Een speler die trouw ieder jaar mee doet aan de Open Soester (Fred) tegen een speler die voor het eerst meedeed aan de Open Soester (en hopelijk de eerst van vele keren ;-). In deze finale moest een vijfde game de beslissing brengen. Daar gaf de ervaring van Fred de doorslag, hij maakte het laatste punt en werd daarmee kampioen in de Senioren 4 klasse.