Merlijn wint jeugdtoernooi bij de Open Soester

860F1940-2DD5-4E01-A12C-1DF83F93C7DD

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Het jeugdtoernooi van de Open Soester kende dit jaar weer een mooi deelnemersveld met 70 deelnemers. Natuurlijk veel deelnemers vanuit de organiserende vereniging, maar ook veel andere verenigingen uit de regio en uit het gehele land waren van de partij in Soest.

In de poulefase van het toernooi werd gespeeld volgend het “best-of-3” principe. Even wennen voor veel spelers, maar leverde wel een goede dynamiek op. De wedstrijden volgende elkaar snel achter elkaar op. En het dwingt je als speler om goed aan de wedstrijden te beginnen het spel van je tegenstander te lezen en te doorgronden.

Het toernooi was opgedeeld in vijf klassen. Bij de Jeugd 1 stonden Merlijn Brands en Jip Weijers in de finale. Beiden hadden een zware halve finale tegen respectievelijk Sam Groenewoud en Jurre de Bree. De halve finales werden in de vijfde game pas beslist. In de finale was Merlijn duidelijk de sterkste en hij versloeg Jip met 3-0. En daarmee legde Merlijn beslag op de Open Soester titel bij de Jeugd.

Bij de Jeugd ging de finale tussen Jermo van Zomeren (Bijmaat) en David Pronk (TTVN). David kwam sterk uit de startblokken en pakt een 2-0 voorsprong. Jermo wist in de derde game nog wat te forceren, maar moest uiteindelijk in vier games zijn meerdere erkennen in David.

In de Jeugd 3 en 4 kwamen tegen broers van Docos in actie. Bij de Jeugd 3 stond Finn in de finale, hij versloeg Lunga Mntambo met 3-0. Jongere broer Sam vond in de finale van Jeugd 4 Camiel Jongejeugd tegenover zich. In vier games was hij sterkste en wist daarmee de winst bij Jeugd 4 voor zich op te eisen. In de Jeugd 5 stonden Nazar Sorokin en Kjell Peters tegen over elkaar. Hierin was Nazar het koelbloedigst, hij versloeg Kjell met 3-1.