SHOT verliest in bloedstollende finale van Tempo Team

IMG_8882

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Op Hemelvaartsdag werd er in Hilversum gestreden om de landstitel bij de Jeugd. En om de landstitel bij de Dames en de Heren. Voor het eerst in de geschiedenis wist SHOT de finale van de kampioenspoule te bereiken. Een uniek moment dus in de geschiedenis van SHOT.

Coach Flip Valero had vandaag de vaste basisspelers Mats, Jurre en Jip opgesteld. Bij zowel SHOT als Tempo Team was de spanning voelbaar. Ondanks de spanning kwam SHOT ijzersterk uit de startblokken. Zowel Mats, Jurre als Jip wisten hun eerste enkelpartij te winnen. Voor Mats en Jip ging dat in 5 games met minimaal verschil. Jurre had ‘slechts’ vier games nodig in zijn eerste winstpartij.

Bij het dubbel ging het precies andersom. Tempo Team wist het eerste punt te scoren door met 11-9 in de vijfde game te winnen. Daarna verloor Mats zijn enkelpartij, ook met tips verschil in de vijfde game. De wedstrijd was aan het kantelen en dat was voelbaar in partij 6. Ondanks meerdere matchpoints in de vierde game moest Jip uiteindelijk zijn tegenstander feliciteren. Daarmee was de stand weer in evenwicht: 3-3.

Tempo Team stoomde daarna door naar een 5-3 voorsprong en de winst leek in zicht voor de Amsterdammers. Maar SHOT geeft natuurlijk niet op. Mats wist een 0-2 achterstand om te buigen naar 3-2 winst. 5-4 voor Tempo Team. In de laatste wedstrijd moest Jurre aan de bak met een zware opgave. Winst alleen was niet genoeg, alleen een 3-0 zege zou voldoende zijn voor SHOT om het landskampioenschap op te eisen. Helaas wist Tempo Team de eerste twee games te winnen. Jurre wist daarna de partij nog wel met 3-2 naar zich toe te trekken, maar kon niet voorkomen dat de landstitel naar Tempo Team ging.

SHOT moest dus genoegen nemen met een tweede plaats. Een tweede plaats met een dikke gouden rand. Voor de competitie was de doelstelling om de play-offs te halen. Dat doel werd overtuigend bereikt. In de halve finale werd vervolgens een dikke overwinning gehaald op Alexandria’66. En in de finale was SHOT heel dicht bij een stunt tegen de favoriet Tempo Team. Het was vandaag mogelijk, maar helaas was Tempo Team net iets sterker.

SHOT werd vandaag aangemoedigd door een grote groep supporters. Natuurlijk vooral SHOT-ters, maar ook veel spelers en belangstellenden van andere verenigingen die SHOT een hart onder de riem staken. Grote dank aan alle supporters en felicitaties aan spelers Mats, Jurre, Jip, Koen, Luuk en coach Flip voor een prachtig seizoen!!