Hans den Blanken wint de Open Soester 2024

IMG_1366

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Traditiegetrouw spelen we in het eerste weekend van januari de Open Soesterkampioenschappen. En voor de tweede keer werd het toernooi gespeeld in de Willaertzaal.

De titel ging dit jaar naar Hans den Blanken, die in de finale te sterk was voor Robbert Huisman. In de Senioren 2 klasse ging de titel naar Ruben Kroon. Frank Kobes en Martijn Hofstee werden de winnaars in respectievelijk de Senioren 3 en Senioren 4 klasse.

In de senioren 1 klasse was Hans den Blanken als eerste geplaatst. Na een eenvoudige zege in de kwartfinale op Sascha, ontstond in de halve finale een ware kraker tegen Jip Weijers. In de beslissende game wist Hans het verschil en plaatste hij zich voor de finale. Aan de andere kant van het schema kwam Robbert Huisman, na een moeizame start van de dag, steeds beter op gang. In de kwartfinale was Djermo het slachtoffer van Robbert’s dadendrang. En in de halve finale ging teamgenoot Berend er met 3-0 af. De finale werd in vier games beslecht in het voordeel van Hans.

Bij de Senioren plaatsten Ruben Kroon en Annerieke Plette zich voor de finale, na respectievelijk een 3-2 en 3-1 zege in de halve finale. In de finale speelden zij voor de tweede keer tegen elkaar. In de poulefase was Ruben de sterkste. En ook in de finale wist Ruben het spel van Annerieke te ontrafelen en won met 3-0 deze finale. Op zondag komt Ruben nog een keer in actie bij het jeugdtoernooi.

De senioren 3 klasse was dit jaar een prooi voor DTS-er Frank Kobes. Hij wist op overtuigende wijze deze klasse te winnen. In de finale (Job Luk) en in de halve finale  was hij met 3-0 te sterk voor zijn tegenstander.

In de senioren 4 klasse wist Martijn Hofstee zich met eenvoudige overwinningen te plaatsen voor de finale. En ook Christiaan Rebel had weinig moeite om zich te kwalificeren voor de finale. Deze finale was de spannendste van alle finales en werd pas in de vijfde game beslist. Helaas met een foutservice van Christiaan, waardoor de winst naar Martijn ging.

Na de prijsuitreiking werd de mooie tafeltennisdag afgesloten met een lekker buffet.

De uitslagen van de knock-out rondes op een rijtje: