3 titels voor Marlieke bij Regiokampioenschappen Midden

IMG_1529

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

In het eerste weekend van de Regiokampioenschappen Midden sleepte Marlieke de Gier een drietal titels in de wacht.

Op zaterdag stond het seniorentoernooi op het programma. In de Dubbelklasse 2 haalde Marlieke, met dubbelpartner Opa Eddy, de halve finale. In de Senioren 2 klasse wist Marlieke (als 17e geplaatst!) de eerste plaats in de poule voor zich op te eisen, alleen oud-teamgenoot Leon Hardeman bleek een niet te nemen horde. In de vervolgronde werd vervolgens eerst papa René uitgeschakeld, alvorens in de kwartfinale de als eerste geplaatste Daniël van der Heide er aan moest geloven. Ook Harry Kuijvenhoven in de halve finale was het slachtoffer van de dadendrang van Marlieke. In de finale ontstond er een mooie strijd tussen Marlieke en Noah Colmsee. Marlieke wist in de loop van de partij steeds meer het initiatief naar zich toe te trekken. Met een 3-1 zege veroverde zij de titel in de Senioren 2 klasse!

Vervolgens moest Marlieke door met de finale van het damestoernooi, na eerder op de dag met duidelijke cijfers van Elise Stuveling te hebben gewonnen. In de finale was Angelique van den Bosch de tegenstander. Het hoge tempo van Marlieke was Angelique te machtig. Met 3-0 ging de titel in het damestoernooi naar Marlieke en mag zij zich het komende jaar Regiokampioen bij de dames noemen!

Op zondag werd het jeugdtoernooi voor de hogere jeugd gespeeld. In de Jeugd 1 klasse werd Marlieke derde in de poule en ging daarmee naar het troosttoernooi. Omdat Marlieke en Nienke Wijnhout als laatste overgebleven meisjes even ver kwamen in het Jeugd 1 troosttoernooi, moest een separate wedstrijd gespeeld worden om de Meisjes titel van de regio Midden. Nienke nam hierin het voortouw en sleepte de eerste game binnen. Marlieke wist zich echter goed terug te vechten vind de partij en wist het spel van Nienke te ontrafelen. Met een 3-1 zege legde Marlieke ook beslag op de titel Meisjeskampioen van de regio Midden.