Prachtig debuut voor Marlieke op het senioren NK

IMG_6946

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Afgelopen weekend stond in Zwolle het senioren NK-A op het programma. Voor SHOT een bijzonder NK, want voor het eerst in de historie van SHOT was er SHOT-ter actief in het damestoernooi. Deze eer was weggelegd voor Marlieke!  Marlieke stond op de reservelijst en een paar dagen vóór het toernooi kreeg ze een telefoontje dat er een plek voor haar was vrijgekomen. Een mooie kans natuurlijk, die ze ook met beide handen aangreep.

Op donderdag was de loting en daaruit bleek dat de als 9/16e geplaatste Emma van der Zanden haar tegenstandster zou worden in de eerste ronde. Op zaterdag om 14:15u was het zover en maakte Marlieke als 14-jarige haar debuut op het senioren NK. In een mooie entourage en aangemoedigd door een mooie groep SHOT-ters ging Marlieke van start.

Bij de eerste punten was er (uiteraard) nog wat spanning te merken bij Marlieke. Gaandeweg de eerste game kreeg Marlieke de spanning onder controle en beet ze goed van zich af. Sterker nog, Marlieke was de eerste die gamepoints kreeg. Emma wist deze weg te werken, maar Marlieke wist uiteindelijk knap met 15-13 de game naar zich toe te trekken!

Vanaf de 2e game kreeg Emma beter vat op het spel van Marlieke. Marlieke kon goed meekomen in de rally’s, bleef goed knokken en maakte fraaie punten. In de beslissende fases van de games was het echter toch Emma die haar tegenstandster net iets vaker wist te verrassen met een andere service, een verrassende return of een bal met een ander effect.

Uiteindelijk ging Emma met 4-1 winst aan de haal en plaatste zich voor de laatste 16. Ondanks de nederlaag kon Marlieke met een goed gevoel terug kijken op dit debuut. Goed gestreden en zich goed laten zien wat ze nu, op haar 14e, al in haar mars heeft! Vanuit vele kanten daarom complimenten voor Marlieke. Het volgende toernooi is het internationale toernooi in Linz, Oostenrijk. Dat staat vanaf woensdag op het programma.