Robbert en Isa zijn de nieuwe clubkampioenen!

cb7a4c4b-a44f-44ae-8340-0a6d6ef2e356

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Op zaterdag 7 september werden de clubkampioenschappen voor jeugd en senioren gehouden. De opkomst was vooral bij de hogere senioren goed. De andere categorieën kunnen wel meer deelnemers gebruiken. Maar goed, elk jaar op een ander moment de kampioenschappen organiseren is ook niet slim. Vanaf nu hebben we de intentie om aan het begin van het seizoen de clubkampioenschappen te houden, dus volgend jaar verwachten we meer deelnemers.

Er waren 27 SHOT-ters aanwezig in een snikhete en natte zaal. Zware omstandigheden dus, die in het verloop van het toernooi een belangrijke rol zouden gaan spelen. Maar dat leest u later.

Bij de jeugd waren er 9 deelnemers. Na een 9-kamp werden de spelers in 3-kampen verdeeld om te strijden om respectievelijk jeugd III, jeugd II en de jeugd I (en ook het algemeen clubkampioenschap). Bij de jeugd III werd Robyn Pleij 2e en Gideon Zuidema wist zijn eerste beker te winnen. Gelijk een 1e plaats! Bij de jeugd II werd Jasmijn van Dijk 2e en Florian Jansen werd eerste. Bij de jeugd I ging de strijd tussen Melle, Laurens en Isa. Isa wist de loodzware omstandigheden het beste te bespelen. Melle Maathuis werd 2e en Isa Kruiswijk werd voor het eerst algemeen clubkampioen bij de jeugd!

Bij de senioren werden eerst 3 6-kampen gespeeld, dat bleek voor sommige al een hele zware belasting. Zoals al eerder genoemd, de omstandigheden waren zwaar. Uiteindelijk moest iedereen verder. Bij de senioren II en III was er een 3-kamp. Bij senioren III werd Brian Keja 2e en wist Ewout Hofman beslag te leggen op de 1e plaats. Bij senioren II was het een harde strijd die Danny Hilhorst (2e) verloor van Joris Leppers. Het was lang geleden dat een Leppers wat won bij SHOT.

Bij de senioren I waren de meeste deelnemers, 12 die in een afvalsysteem moesten gaan bepalen wie de finale ging halen. Een grote verrassing was dat Berend Jonker veel moeite had met de zware omstandigheden. Dat hoorde je ook van veel andere oudere spelers. De jonge garde onder leiding van Jackie Xie sloeg hard toe. Berend werd verslagen met fantastisch spel en Hans van Gool werd op tempo verslagen door Koen Houtgast.

Maar ervaring was uiteindelijk toch doorslaggevend. Robbert Huisman en Martin Fransen haalden de finale. SHOT-kenners kunnen dan met 95% precisie de uitslag al voorspellen. De meeste hadden gelijk. Martin werd tweede (net als het Nederlands elftal in WK-Finales) en Robbert Huisman werd voor het eerst sinds 20 jaar weer clubkampioen.

Na afloop kon iedereen met een simpel en lekker buffet de energie weer aanvullen. Dat is een traditie die we gaan volhouden.