Vertrouwenspersoon

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{lid marcel-jansen esther-udinga}

[image]

[name]

[email_to]

{/lid}

De vertrouwenspersoon kan worden benaderd door iedereen die iets met SHOT te maken heeft. Dus niet alleen alle senior- en jeugdleden, maar ook ouders van jeugdleden. Als je (als lid, trainer, commissielid of gewoon in de kantine) iets vervelends meemaakt dat jou persoonlijk raakt, kan je altijd één van de vertrouwenspersonen bellen of mailen. Bijvoorbeeld bij seksuele intimidatie, pesten, discriminatie, agressie, geweld of als je je gewoon onzeker voelt bij SHOT.

De te volgen procedure is dan als volgt:

  • Je meldt de klacht of frustratie bij één van de vertrouwenspersonen, door een telefoontje, een mail of persoonlijk gesprek.
  • Bij een mailtje neemt de vertrouwenspersoon zo snel mogelijk contact met je op en eventueel met de andere vertrouwenspersoon of met het meldpunt van NOC/NSF om de situatie voor te leggen.
  • De vertrouwenspersoon kijkt dan, indien mogelijk en noodzakelijk, samen met het bestuur naar oplossingen of acties ter voorkoming van herhaling.
  • Daarna neemt de vertrouwenspersoon nog een keer contact met je op.

Op dit moment is er twee vertrouwenspersonen. Dit zijn Marcel Jansen (marcel.jansen@shot.nl, 030 – 297 02 89) en Esther Udinga (esther.udinga@shot.nl). Het is ook mogelijk om de vertrouwenspersoon van de NTTB in te schakelen. Deze persoon is te bereiken via vertrouwenspersoon@nttb.nl. Of door contact op te nemen met het Bondsbureau 079 – 343 81 40.